معرفی خودرو، ابزار و تجهیزات صنعتی اینورتر جوشکاری چیست (صفر تا صد) - ارزان فروشی

اینورتر جوشکاری چیست؟ سیستم‌های جوشکاری که بر مبنای ژنراتورها و یا رکتیفایرها کار می‌کنند هرکدام دارای معایب و مزایایی زیادی در صنعت جوشکاری می‌باشند، اما در حال حاضر با توجه به پیشرفت علم و فناوری‌های مرتبط با مبحث جوشکاری تکنولوژی جدیدی به اسم اینورتر ظهور کرده که عملیات جوشکاری را بیش از پیش آسان نموده است.

مدتی است که این تکنولوژی در کشورهای صنعتی جای خود را باز کرده است. در کشور ما نیز، استفاده از دستگاه‌های اینورتر جوشکاری به گونه‌ای رواج یافته که سرمایه‌گذاران داخلی را مجاب به تولید این دستگاه‌ها کرده است. برای همین می‌توان امیدوار بود که در آینده‌ای نزدیک رقابتی تنگاتنگ با سایر محصولات و تجهیزات متناسب جوشکاری داشته باشد و توسعه‌ آن به مراتب گسترده‌تر شود. در حال حاضر شرکت ارزان فروشی از تولید کنندگان برتر و به نام، انواع دستگاه اینورتر جوشکاری صنعتی، نیمه صنعتی و خانگی در ایران می‌باشد.

اینورتر جوشکاری چیست

اینورتر جوشکاری، دستگاهی است که با کمک انرژی برق و حرارت بالایی که ایجاد می‌کند، دو قطعه را ذوب کرده و آنها را به هم می‌چسباند. به عنوان مثال اتصالات درهای آهنی منازل و ادارات به کمک فرآیند جوشکاری اتفاق افتاده است. طی این فرآیند، دستگاه جوش جریان برق را به یک میله به نام الکترود می‌رساند. اکترود که اغلب از جنس آهک، سلولز، اکسید سدیم، خاک رس و… ساخته شده، ذوب می‌شود و با پر کردن فضاهای خالی و در نهایت سرد شدن، اتصالات قوی را می‌سازد.

طرز کار دستگاه جوش اینورتر چگونه است؟

این سؤال که دستگاه جوش اینورتر چگونه کار می‌کند، شاید اصلی‌ترین سؤال جوشکاران برای انتخاب این دستگاه باشد. کابل برق ورودی دستگاه، تک فاز دو رشته برای جریان ۲۲۰ ولت شهری AC است. جریان برق ورودی AC با فرکانس Hz 50-60 که می‌تواند به‌صورت سه یا تک فاز باشد، منبع تغذیه اینورتر را فراهم می‌کند. این جریان ابتدا به جریان DC تبدیل و سپس به فرکانس بالاتر KHz 10-1 تغییر می‌یابد و پس از عبور از مبدل‌های هسته فریتی جریانی تولید می‌گردد. این جریان پس از یکسوسازی و عملیات فیلترینگ و تبدیل آن به جریان مستقیم، برای جوشکاری مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مدار اینورتر جوشکاری

تکنولوژی IGBT در اینورتر جوشکاری چیست

با توجه به وجود تکنولوژی ”IGBT“، فرکانس تا ۱۰ کیلو هرتز بالا می‌رود در نتیجه میزان اتلاف انرژی و مصرف برق حدود ۱۰ الی ۳۰ درصد کاهش می‌یابد. همچنین استفاده از IGBTها منجر به کاهش حجم چشمگیر ترانسفورماتورها و در نتیجه کاهش وزن و حجم دستگاه می‌شود. منابع قدرت جوشکاری از ژنراتورها تا رکتیفایرها با وجود استفاده‌ی زیاد، دارای معایبی هستند که گاه کاربر را دچار مشکل می‌کنند. اما بروز تکنولوژی جدیدی به نام اینورتر، عصر جدیدی در منابع انرژی جوشکاری پدید آورد.

برد اینورتر جوشکاری
برد اینورتر جوشکاری

مقدار جریان خروجی ولتاژ دستگاه جوش اینورتر قابل تنظیم است و در طول فرایند جوشکاری توسط کلید تنظیم آمپر خروجی دستگاه جوش کنترل می­‌شود. دستگاه جوش اینورتر از تکنولوژی روز دنیا بهره گرفته است. تفاوت کارکرد دستگاه‌های جوش اینورتر با دستگاه‌های جوش قدیمی در نحوه‌ی تبدیل جریان متناوب ورودی به جریان (DC) خروجی می‌باشد. به دلیل تکنولوژی جدیدی که در ساختار دستگاه‌های جوش اینورتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، هزینه‌ی تولید آن‌ها بسیار کمتر از دستگاه‌های پیشین تمام شده و باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ی تولید دستگاه می‌شود.

مزایای اینورتر جوشکاری چیست

مهم‌ترین مزیت‌های دستگاه جوش اینورتر شامل موارد زیر است:

کاهش حجم و وزن دستگاه:

برای تبدیل جریان برق AC به DC در دستگاه‌های جوش اینورتر، از فناوری جدیدی استفاده شده و این موضوع باعث شده سایز آنها کوچک‌تر شود. کاهش حجم و وزن دستگاه به شما اجازه می‌دهد آنها را در موقعیت‌های مختلف استفاده کنید.

راندمان:

با ساخت دستگاه جوش اینورتر شاهد راندمان حدود ۸۰-۹۰٪ هستیم درحالی‌که دستگاه جوش معمولی دارای راندمان قابل‌ توجهی پایین‌تر از حدود ۵۰٪ هستند و از طریق اتلاف گرما مقدار قابل‌توجهی از انرژی را از دست می‌دهند.

انعطاف‌پذیری:

می‌توان مقدار دقیق جریان خروجی را به کمک ولوم‌های نصب شده بر روی اینورترها تنظیم کرد. این قابلیت کنترل جریان منجر به انعطاف‌پذیری بالای این دستگاه‌ها برای کار با انواعی از الکترودها می‌شود.

کیفیت خروجی نهایی:

جریان این دستگاه جوشکاری قابلیت کنترل و کم زیاد کردن نسبت به کار را دارد. همین موضوع باعث شده خروجی نهایی کار و کیفیت آن، نسبت به خروجی دیگر دستگاه های جوش قدیمی بالاتر باشد.

افزایش سرعت کار:

فناوری به کار رفته در دستگاه جوش اینورتر، باعث می‌شود سرعت انجام فرآیند جوشکاری افزایش پیدا کند. این موضوع در واقع به این دلیل است که اینورترها با سرعت بیشتری الکترود را به نقطه ذوب می‌رسانند و در مدت زمان کمتری اجازه آغاز فرآیند جوشکاری را می‌دهند.

بدون قطعی در جریان:

دستگاه‌های جوشکاری عادی و قدیمی نوسانات ولتاژ و جریان زیادی را تحمل می‌کنند. این موضوع باعث می‌شود حین کار با آنها، دستگاه به دفعات از حرکت بایستد. اما در مقابل دستگاه جوشکاری اینورتر، به دلیل فناوری پیچیده و جدیدش مقدار این قطعی‌ها را به صفر رسانده است و از ایجاد مشکل در خروجی کار جلوگیری می‌کند.

بازدهی بالا در درازمدت:

در واقع در دراز مدت به دلیل کاهش هزینه‌های برق، کیفیت خروجی کار، هزینه‌های نگهداری و… بازدهی مالی استفاده از دستگاه اینورتر به صرفه‌تر است.

استفاده از قدرت ژنراتور:

استفاده از برق ژنراتور با دستگاه جوش اینورتر بسیار بادوام است و می‌توان در مجموعه‌های ژنراتور قابل‌حمل کوچک‌تر نیز کار کرد و این چیزی که اغلب با ماشین‌های سنتی ترانسفورمر امکان‌پذیر نیست.

چرخه عملکرد:

به زبان ساده چرخه عملکرد مدت‌ زمانی است که دستگاه می‌تواند بی‌وقفه جوشکاری کند. اگرچه اجزای کوچک‌تر در یک دستگاه اینورتر به‌سرعت گرم می‌شوند، اما خیلی راحت‌تر و سریع‌تر می‌توانند خنک شوند. در دستگاه جوشکاری ترانسفورماتور معمولی، این قطعات بسیار بزرگ‌تر هستند و بنابراین تمایل دارند که گرما را ذخیره کرده و برای خنک شدن بیشتر طول می‌کشد پس به‌طورکلی چرخه‌های عملکرد با ماشین‌های مبتنی بر اینورتر به دلیل تفاوت در اندازه ترانسفورماتور بیشتر خواهد بود.

خروجی DC:

بسیاری از جوشکارهای ترانسفورماتور معمولاً فقط دارای خروجی AC هستند، به این معنی که الکترودهایی که می‌توان با آن‌ها جوشکاری کرد، محدود هستند. بااین‌حال، با ماشین‌های مبتنی بر اینورتر جریان به‌راحتی به DC تبدیل می‌شود و این بدان معنی است که آن‌ها قادر به طیف گسترده‌ای از الکترودهای جوشکاری مختلف هستند.

معایب اینورتر جوشکاری چیست

  • با توجه به تمام مزایای گفته شده درباره اینورتر جوشکاری، به طور قطع نمی توان گفت که این دستگاه بهترین و کامل ترین دستگاه برای هر مدل جوشکاری می‌باشد. برای جوشکاری‌هایی مانند: جوش آرگون یا تیگ، جوش co2 یا میگ، جوش زیر پودری از دستگاه های جوش مخصوص به آن استفاده می‌شود.

اینورتر جوشکاری چیست

  • اگر سایز و حجم دستگاه جوشکاری برای شما مهم نباشد، با خرید دستگاه های جوشکاری قدیمی در مدت زمان طولانی تر برای شما ارزان‌تر محسوب می‌شود زیرا تکنولوژی آنها قدیمی‌تر است. توجه داشته باشید که انتخاب دستگاه های جوشکاری به نوع جوشکاری و اندازه کار بستگی دارد.
  • در صنایعی که فعالیت جوشکاری به صورت سنگین انجام می‌شود، این دستگاه توانایی خود را از دست می‌دهد. در این صنایع استفاده از روش‌های قدیمی جوشکاری همچنان به صرفه‌تر است.

مهم‌ترین کاربرد های اینورتر جوشکاری چیست

بخشی از مهمترین کاربردهای دستگاه جوش اینورتر شامل موارد زیر است:

  • صنایع هوا فضا
  • طرح‌های صنعتی، ساخت خطوط و لوله‌های نفتی
  • تولید خودرو و ساخت ماشین آلات صنعتی
  • کارخانه‌های صنایع شیمیایی
  • صنایع کشتی‌سازی
  • خطوط ریلی
  • ساخت تجهیزات ریلی
  • پروژه‌های ساختمانی

کاربرد اینورتر جوشکاری

  • لازم به ذکر است پرتوهای ایجاد شده در نتیجه ذوب شدن الکترود برای چشم ها مضر بوده و باعث آسیب دیدگی چشم ها و سوختگی پوست می‌شود. پس در زمان کار با دستگاه حتما از ماسک جوشکاری و لباس مخصوص استفاده کنید.
  • گاز و دود ناشی از سوختن لایه روی الکترود می‌تواند باعث ایجاد مشکلات تنفسی شود پس در محیط ها و کارگاه های کوچک بدون هواکش از این دستگاه استفاده نکنید.
  • در هنگام جوشکاری، در واقع یک مدار برقی ایجاد می شود که دارای جریان الکتریکی بسیاری است. اگر به صورت سهوی این مدار لمس شود می تواند باعث شوک الکتریکی و در برخی مواقع مرگ شود. پس در هنگام جوشکاری استفاده از دستکش ایمنی نباید فراموش شود.

نکات ایمنی در جوشکاری

حالا به‌خوبی می‌دانیم که دستگاه اینورتر یک فناوری روز است که علاوه بر داشتن مزایا نسبت به دستگاه‌های جوش سنتی، باعث انجام کار با سرعت و کیفیت بیشتری می‌شود. حال سؤال اساسی این است که چه دستگاه اینورتر جوشکاری بخریم؟ اینکه چه نوع از دستگاه اینورتر را بخریم بستگی به نوع جوشکاری دارد:

شدت جریان تولیدی دستگاه جوش اینورتر

اصلی‌ترین وجه تمایز دستگاه جوش اینورتر با سایر محصولات جوشکاری توانایی بالای آنها در تولید شدت جریان خروجی است؛ زیرا که میزان شدت جریان مورد نیاز، رابطه‌ای مستقیم با شدت جوشکاری و ضخامت قطعه کار دارد. اگر برای مصارف خانگی دستگاه را تهیه می‌کنیم، توانایی تولید شدت‌ جریان حداکثر ۲۰۰ آمپر کافی است اما برای مصارف صنعتی و نیمه صنعتی باید این توان بیشتر باشد.

چرخه عملکرد دستگاه جوش

به زبان ساده چرخه کاری دستگاه جوش مدت زمانی است که دستگاه می­‌تواند بی­وقفه جوشکاری کند و بعد از آن برای خنک شدن نیاز به استراحت دارد. این پارامتر در دستگاه­‌های جوشکاری بر حسب درصد اعلام می‌­گردد، به این صورت که اگر میزان چرخه عملکرد دستگاهی ۱۰۰% باشد، یعنی این دستگاه نیاز به هیچ وقفه‌ای برای خنک کاری نداشته و به صورت مداوم توانایی جوشکاری را دارد.

اصولا چرخه عملکرد در یک بازه زمانی ده دقیقه‌ای اندازه گرفته می‌­شود. به طور مثال اگر چرخه عملکرد دستگاه ۵۰% باشد بدین معنی است که در یک بازه ده دقیقه ای کار، دستگاه نیاز به پنج دقیقه زمان برای خنک کاری دارد. میزان نیاز دستگاه به خنک کاری با بالارفتن شدت جریان تولیدی، بیشتر می­‌شود. هرچه کاربری دستگاه به سمت صنعتی و کارگاهی برود، چرخه عملکرد بالاتری مورد نیاز است.

چه نوع اینورتر جوشکاری بخریم؟

لوازم جانبی اینورتر جوشکاری

اینورتر جوشکاری به طور معمول به همراه کابل، انبر جوش و انبر اتصال عرضه می­‌گردد. انبر جوش توانایی نگه داشتن الکترود با شماره های متفاوت را داشته و کابل آن وظیفه انتقال جریان به انبر و در نهایت الکترود را بر عهده دارد.

عیب‌یابی و خدمات پس از فروش

یکی دیگر از موارد بسیار مهم در تهیه این دستگاه‌ها موضوع خدمات پس از فروش و عیب‌یابی دستگاه اینورتر است که باید به آن توجه کنید.

نتیجه گیری

دستگاه جوش اینورتر به دلیل مزایای بیشماری‌ که دارد، به طور گسترده در صنایع مختلف، به ویژه در حوزه ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اینورتر جوشکاری در سازه‌های فلزی به وفور جهت ایجاد اتصال قوی بین قطعات مختلف سازه‌ای و غیره سازه‌ای به کار گرفته می‌شود. دلایل استفاده زیاد از این دستگاه را می‌توان به راندمان بالا، کاهش انرژی، سطح جوشکاری مؤثر، قیمت مناسب و قابلیت حمل آن دانست.

حالا که پاسخ سوال اینورتر جوشکاری چیست را متوجه شدید، با در نظر گرفتن نحوه کار، مزایا و معایب این دستگاه‌ها زمان آن رسیده که بسته به نیازتان یکی از این دستگاه‌ها را تهیه کنید تا سرعت و کیفیت بالاتری به جوشکاری‌تان بدهید. بهترین انتخاب شما برای خرید این دستگاه «شرکت توزیع ابزار ارزان فروشی » به نشانی https://arvatools.com است و از این طریق می‌توانید از خدماتی همچون مشاوره در خرید، خدمات پس از فروش و عیب ‌یابی دستگاه اینورتر جوشکاری نیز استفاده کنید.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 245 views بار دسته بندی : مقالات تاريخ : 3 نوامبر 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.