معرفی خودرو، ابزار و تجهیزات صنعتی شیار زن چیست ؟ معرفی انواع آن بهمراه کاربردشان - ارزان فروشی

در برخی مشاغل مانند کارهای ساختمانی و برقکاری جهت عبور سیم و کابل ها و حتی لوله ها در دیوار و کف نیاز به ایجاد شیار داریم ،به دنبال این نیاز لازم است که دستگاهی مناسب برای کار شیار زنی انتخاب کنیم تا با کمک آن بتوان روی سطوح مورد نظر شکاف و شیار را ایجاد کرد و کارها را با دقت و سرعت بالاتری انجام داد. نام این ابزار برقی کاربردی ،شیار زن است و با توجه به مکانیزم کاری که دارد به ما در جهت اجرای کارها ،با کیفیت و دقت بالا کمک می کند. در این مقاله قصد داریم درباره اینکه شیار زن چیست صحبت کرده و توضیحات کاربردی و مفیدی را در راستای معرفی این ابزار برقی ارائه دهیم. پیشنهاد می شود جهت کسب اطلاعات جامع و مفید در جهت شناخت هر چه بهتر اینکه شیارزن چیست با ارزان فروشی همراه باشید.

شیار زن چیست ؟

در تعریف اینکه شیار زن چیست می توان گفت که وسیله برقی مناسبی است که هنگام کار با آن می توانیم با سرعت و دقت بیشتری روی سطوح مختلف شیار ایجاد کرده و در برخی موارد نیز کار برش را نیز انجام دهیم. از این ابزار مناسب به صورت گسترده در کارهای ساختمانی و جهت شیار زدن دیوار و کف برای عبور دادن سیم و کابل استفاده می شود و در ظاهر شبیه به اره دیسکی است اما تیغه ای که بر روی آن استفاده می شود جنس فولاد داشته و دندانه های آن نیز با فاصله از یکدیگر قرار دارند. با کمک این دستگاه می توان عمق برش را مشخص و علاوه بر آن ابعاد شیار را نیز تعیین کرد. قدرت موتور و سرعت این دستگاه از جمله مواردی هستند که با کمک آن می توان میزان چرخش تیغه و دقت در کار را نیز مشخص کرد.

کاربرد شیار زن چیست؟

پس از اینکه دانستیم شیار زن چیست در این قسمت می خواهیم از کاربرد های آن صحبت کنیم و بگوییم که از این ابزار برقی کاربردی در چه مواردی و جهت انجام چه کارهایی می توان استفاده کرد. به صورت کلی تعریف کاربرد این وسیله برقی به این صورت است که؛ از این ابزار برای ایجاد شیار روی دیوار، شیار زنی روی چوب، شیار زنی روی بتن و … استفاده می شود و ما در این قسمت و برای درک هرچه بهتر از اینکه شیارزن چیست و چه کاربرد هایی دارد به معرفی هر کدام از کاربردهای شیار زن میپردازیم تا شناخت شما از این وسیله کامل شود.

 نام گذاری این ابزار برقی به نام های متفاوت فقط به دلیل موارد استفاده آنها در کارهای مختلف است و نام اصلی این ابزار شیار زن می باشد.

شیار زن دیوار

دستگاه شیار زن دیوار
دستگاه شیار زن دیوار

زمانی که قصد داریم در دیوار سیم و یا کابل جایگذاری کنیم، بدون اینکه آسیبی به دیوار وارد شود نیاز به این داریم که یک شکاف یکدست و یا شیار مناسب به وجود بیاوریم و برای انجام دادن آن نیاز به ابزاری به نام شیار زن دیوار است و نحوه کار نیز به این صورت است که ابتدا روی دیوار و کف خط کشی می کنیم و سپس دستگاه را در جهت خط کشی حرکت می دهیم.

شیار زن باغبانی

برای عبور و جایگذاری لوله های آب نیاز به این داریم که بتوان روی سطوح سنگی و یا بتنی کنار باغ و باغچه شکاف و شیار ایجاد کنیم تا کار لوله کشی با دقت و سرعت بالایی انجام شود و بهترین ابزار نیز برای این کار شیار زن است. جنس تیغه ها در زمان برش سطوح سنگی باید از الماسه باشد تا در زمان برش مشکلی به وجود نیاید.

در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت که اصلی ترین کاربرد و استفاده دستگاه شیار زن چیست

دستگاه شیار زن برقکاری

 یکی از کارهایی که در حوزه برقکاری انجام می شود سیم کشی و انتقال کابل و لوله های خرطومی است که به روش های گوناگونی انجام شود. برای مثال ممکن است بخواهیم روی دیوار های سیمانی و یا کف ، شیار ها و یا شکاف هایی را به منظور انتقال سیم ایجاد کنیم، که برای اجرای این کار نیاز به یک ابزار مناسب به نام شیار زن است. در واقع اصلی ترین استفاده ایی که از این ابزار برقی می شود برای کارهای برقکاری است و در بازار نیز با این کاربرد شناخته می شود.

شیار زن نجاری

با استفاده از تیغه های مخصوص برش چوب می توان در کارهای نجاری از شیار زن جهت ایجاد شکاف برای انجام دادن برخی اتصالات چوبی استفاده کرد. علاوه بر چوب با این دستگاه می توان روی ام دی اف نیز شیار زد. تیغه های شیار زن چوب دارای ضخامت بیشتر و دندانه های ناموزن هستند.

شیار زن بتن

شیار زن بتن
شیار زن بتن

یکی از سطوحی که با کمک شیار زن می توان روی آن شیار زد بتن می باشد و برای انجام دادن این کار بهتر است از تیغه های مناسب با آن که الماسه هستند استفاده کرد. گاهی اوقات می توان با توجه به سختی بتن و ضخامت آن از شیار زن آسفالت بر نیز برای ایجاد شکاف و شیار روی بتن استفاده کرد.

شیار زن به طور کلی در کارهای ساختمانی و برق کشی کاربرد دارد، اما در مواردی که قصد شیار زنی روی سطوح سخت مانند بتن ،سرامیک و…را دارید،علاوه بر تعویض تیغه باید از دستگاهی استفاده شود که دارای قدرت موتور بالایی باشد تا در زمان کار به بالشتک و آرمیچر دستگاه فشار وارد نشود.

شیار زن سرامیک

شیار زن سرامیک
شیار زن سرامیک

از دستگاه شیار زن سرامیک برای ایجاد شیار روی سرامیک استفاده می شود و جنس تیغه های آن نیز فولاد الماسه می باشد و در زمان کار دستگاه را در جهت خط برش حرکت می دهیم. از این ابزار می توان برای دیگر سنگ ها مانند مرمر و کاشی نیز استفاده کرد و هنگام کار باید تیغه در حال چرخش را با ریختن آب روی آن خنک نگه داشت.

شیار زن زمین

شیار زن آسفالت
شیار زن آسفالت

منظور ما از عنوان کردن زمین سطح آسفالتی است. زمین ممکن است دارای پوشش آسفالت باشد که برای این کار نیاز به دستگاهی است که با کمک آن بتوان به راحتی و با سرعت کارها را انجام داد که اصطلاحا به آن شیار زن آسفالت نیز گفته می شود.

شیار زن آسفالت یا آسفالت بر به لحاظ طراحی متفاوت است و دارای ابعاد و موتور مکانیکی بزرگتری نسبت به دیگر شیار زن های معمولی است و تیغه های آن نیز دارای قطر بیشتری هستند.

انواع شیار زن بر اساس تعداد تیغه

یکی از قسمت های مهم شیار زن تیغه آن است و با کمک تیغه می توانیم در عمق سطوح و طول آن برش و شیار ایجاد کنیم که در یک تقسیم بندی کلی شیار زن ها به لحاظ تیغه در دو مدل تک تیغه و دو تیغه تقسیم بندی می شوند. با کمک تعداد تیغه ها می توان در موارد مختلف جهت سهولت و دقت بیشتر در کارها استفاده کرد. در ادامه و برای درک بهتر از این عنوان به تفاوت های میان دو تیغه و تک تیغه اشاراه می کنیم.

برخی از شیار زن ها وجود دارند که دارای چهار تیغ، شش تیغ و هشت تیغ هستند.

شیار زن هشت تیغ
شیار زن هشت تیغ

تفاوت شیار زن تک تیغ و دو تیغ

شیار زن وسیله ای است که دارای مکانیزم تک تیغه و دو تیغه بوده و از آنها می توان در موارد مختلف استفاده کرد. تفاوت اصلی میان تک تیغه و دو تیغه در شیار زن ها به این صورت است با کمک آنها می توانیم عرض و ابعاد برش را مشخص کنیم و در برخی از شیار زن های دو تیغه می توان پس از ایجاد شیار قسمت مورد نظر را از سطح جدا کرد. در واقع شیار زن های دوتیغه قابلیت تنظیم برش را دارند و در موارد بیشتری می توان از این ابزار استفاده کرد.

شیار زن دو تیغ
شیار زن دو تیغ

اجزاء تشکیل دهنده شیار زن

شیار زن ابزاری مهم و کاربردی برای انجام دادن شیار و برش است که از قطعات و اجزاء مختلفی تشکیل شده است که در نهایت موجب می شوند تا با قرار گرفتن در کنار هم کار شیار زنی به بهترین شکل انجام شود. در ادامه این بخش و در جهت شناخت هرچه بهتر از اینکه شیار زن چیست اجزاء آن را معرفی و توضیح می دهیم.

  • تیغه: از تیغه برای ایجاد شیار استفاده می شود و در واقع تیغه اصلی برای این دستگاه تیغه گرانیت بر می باشد. از تیغه های دیگر نیز در صورت نیاز برای شیار زدن روی متریال های مختلف می توان استفاده کرد.
  • صفحه محافظ: صفحه محافظ برای ایمنی کاربر روی دستگاه نصب می شود تا از آسیب دیدن کاربر بر اثر چرخش تیغه و یا پرتاب آن جلوگیری کند.
  • شفت: قطعه ای است که از آن برای نگه داشتن تیغه استفاده می شود.
  • آرمیچر بالشتک: از قسمت های مهم شیار زن است که وظیفه چرخش صفحه را بر عهده دارد.

کلام ارزان فروشی :

شیار زن یک ابزار کاربردی مناسب است که از آن جهت ایجاد شکاف و شیار روی دیوار و دیگر سطوح استفاده می شود و در واقع کار اصلی این ابزار شیار زنی روی دیوار و کف برای انجام کارهای برقی مانند سیم کشی است اما با توجه به مکانیزمی که دارد از آن می توان برای شیار زدن روی دیگر سطوح مانند سنگ و بتن نیز استفاده کرد. در این مقاله به موارد مهمی درباره اینکه شیار زن چیست اشاره کردیم و کاربرد های این ابزار برقی را نیز معرفی کردیم پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص اینکه شیارزن چیست و همچنین دریافت مشاوره های رایگان در این زمینه با همکاران ما در ارزان فروشی تماس حاصل نمایید.

همچنین می توانید سوالات خود را در قسمت نظرات در زیر همین مطلب نیز مطرح کنید(سوالات و نظرات شما به سرعت منتشر می شوند)

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 141 views بار دسته بندی : مقالات تاريخ : 26 آگوست 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها